Dat gezeik….

Wandelen, ik doe het met enige regelmaat en dan best een stukje. Zo had ik vandaag weer een rondje van ±20km op het programma staan.

Fris uit de veren stond ik rond de klok van 09:00 uur op de stoep en in de mist. Voor de gelegenheid de drone even in de tas gestopt want ach, een mooie foto maken is altijd leuk. Nou de wollige deken was te dik voor vrouwe Cunera want ook al vloog ik erboven, de toren van de Cunerakerk was nog in nevel gehuld.

Drone weer ingepakt en doorrrrrrr…..

Na een paar kilometer zie ik iets waar ik vlekken van in mijn nek krijg. Achter een coniferen-haag die als erfafscheiding van een woning langs de dijk dient, staat een vrouw van middelbare leeftijd zich weer aan te kleden. Broek dicht, jas dicht en als ik ter hoogte van de vrouw ben slingert ze haar rugzak om en begint te lopen. Achter haar laat ze echter de papiertjes liggen waarmee ze haar…. nou ja, vul het zelf maar in. Gewoon argeloos de papiertjes van haar af gegooid naast het erf van een wildvreemde wel te verstaan.

Dat laat ik natuurlijk niet gebeuren. Als de vrouw 2 passen verder gelopen is roep ik: “hallo mevrouw, nemen we de papiertjes wel even mee?”. Enigszins geschrokken kijkt de vrouw omhoog en stamelt: “jjaja natuurlijk meneer”… Ze loopt terug en pakt het wc-papier op en loopt er mee weg. Ik hoop dat het een grote boodschap was….

Je staat versteld van hetgeen je zo tegen komt onderweg. Het lijkt heel normaal om je zooi zo van je af te gooien. De mondkapjes spannen hierbij de kroon. Je kan mij niet vertellen dat die allemaal per ongeluk verloren zijn….

Eén antwoord op “Dat gezeik….”

  1. Het is te erg voor woorden wat mensen achter laten.
    Werk zelf bij een pompstation en tot mijn verbazing lag daar ook een grote boodschap op een zak van AH gevuld met toilet papier in een kliko, waarvan de kliko ook nog eens open stond en je het gelijk zag. Mensen vinden het blijkbaar heel normaal dat ze alles van zich af gooien en het niet even mee naar huis toe nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.