Gratis af te halen?

Geld… we kunnen nog steeds niet zonder.  Maar wat is eigenlijk nog geld? We betalen tegenwoordig met van alles behalve met papier. Tikkie, smartwatch of telefoon… er komt geen papier meer aan te pas.

Maar wat als je papier hebt en je er vanaf wil. Natuurlijk zijn er nu lezers die beginnen te gillen dat ze het wel gratis op komen halen maar het gaat niet om een paar dubbeltjes. In de stad hier zit een ING-servicepunt. Het ziet er op het eerste gezicht erg verlaten uit. Dan maar even naar de kassa van de betreffende winkel. “Kan ik hier ook contant geld storten?”…. euh, nee dat kan niet meer. “Is het briefgeld of muntgeld?”, vraagt de dame achter de kassa…. “Muntgeld wordt sowieso lastig want ja, muntgeld gaat er straks allemaal uit”, zegt de dame…. Ze verwijst mij naar een pinautomaat een stuk verder op. Daar kan je ook geld storten.

Help mij even… “Muntgeld gaat er straks allemaal uit”, weet zij iets dat ik nog niet weet? Naast papiergeld spaar ik ook 2 euro-muntjes…. die moet ik dus maar snel inleveren? Dat brengt mij dan weer gelijk op bij de vraag: “waar kan ik mijn contante geld kwijt?”. De betaalautomaat op de plek waar ooit de ABN-AMRO-bank zat geeft namelijk alleen maar geld weg….

Eén antwoord op “Gratis af te halen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.