Ze zijn gek geworden hier….

nr3z2858.jpg

In juli schreef ik al een stukje over de SGP-goeroe Otto van der Tang en zijn volgelingen van de Stichting “Rhenen Rustig en Groen”. Deze heeft zijn Voodoo-pijlen gericht op de Rijnweek. Met zijn bestemmingsplan-problematiek, broedseizoenen en geluidsoverlast is hij de gemeente Rhenen en de Rijnweek een echte “pain in the ass” aan het worden.

Wat hij echter vergeet is dat hij merendeel van de inwoners veel tekort doet als hij als winnaar uit de strijd komt. Hij treft immers niet alleen de meer dan 200.000 bezoekers van de Rijnweek, ook de kinderen van de “speelweek” (lees bouwdorp), de circussen en de Koninginnedag worden in “de Tang” genomen als de bestemmingsplannen niet veranderd worden.

Is het niet zo dat er ergens in Nederland een kerk [klik] staat waarvan de klokken niet meer mogen luiden ‘smorgens? Iedere zondag worden er in Rhenen in ieder geval een paar straten onnodig gewekt op de enige rustdag van de week. Ik zeg; laten we met z’n allen lid worden van de stichting “Rhenen Rustig en Groen” en onze zondagsrust veiligstellen. Wie durft?……..

10 antwoorden op “Ze zijn gek geworden hier….”

 1. Ik heb er “last” van dat zijn kerkgenoten hier elke zondag voorbij banjeren op hun klik klak hakjes!
  Ik heb dan geen last van dat klokgelui, maar als je de uren per jaar optelt dat zo’n ding dingelingd, dan stelt die Rijnweek niks voor!!

 2. Kijk buuf, ieder zijn ding. Maar hou het wel voor jezelf, leg het een ander niet op en laat de ander een leven leiden waar hij of zij zin in heeft. Dat doe ik toch ook?

 3. Er stond een goed artikel in de RBC, in een pluriforme gemeenschap als Rhenen is het leven en laten leven. Ik ben het eens met de strekking van dit artikel.
  Ik begrijp best als je gefixeerd bent op je eigen geloofsgenoten, dat je wel eens doorslaat. Dat zien we ook wel bij andere geloven.

  Maar veel SGP ers zijn niet dom, maar aan de getalsverhouding in de Raad 3 zetels op 17, gaat ze te ver.

  Een actie groep die er niet voor terugdeinst een dode kwartelkoning desnoods aan de boom te spijkeren als bewijs.

  Dat riekt naar antidemocratisch handelen. net zoals een milieugroep WMR een hondeschooltrainingsveld op Remmerden tegenhoudt??

  De gemeenteraad is er voor het debat daar mag je inspreken, en met spandoeken komen. Mij stoort het dat Otto van der Tang en consorten dit niet doet, en de weg van bezwaarschriften kiest.

  In Rhenen past men zich zondags zoveel mogelijk aan om Oto’s achterban niet te storen, waarom komen ze niet naar de Veerwei tent zondags om hun geloof eens te verspreiden? Dat doen ze niet want alleen vroeger hield men hagepreken??

  Jammer dat dit zo tegen elkaar gaat, met een beetje respect was dit weekje voor Otto en consorten snel om en allang vergeten, natuurlijk zijn er omwonenden die niet van de SGP zijn en gestoord worden door veel geluid. Ja ik woon naast een treinrails, moet ik dan naar Alaska verhuizen?? Daarkomt de Ijsbeer snuffelen in mijnvuilnisbak, het is ook nooit goed!

  Jan.

 4. Bekijk het toch eens zo je went er van zelf wel aan sommige mensen hebben last van de snelweg andere wonen in het centrum er valt altijd wel wat te zeike.. Maar het zal complete onzin zijn als de Rijnweek weg zal moeten vanwege hun Rhenen moet toch nog een beetje bekend blijven en ja de gemeente mag heus wel wat meerdere projecten doorzetten! Gr.

 5. Het is allemaal wat he.
  Ben zelf ook christelijk, lijkt me een goed idee voor u om es een zondags kerkdienst te bezoeken!
  Dan proeft u de sfeer en hoort u waar het Evangelie eigenlijk over gaat.
  Ook goed voor de onderlinge verstandhouding denk ik.
  Dan is een hagepreek niet nodig, die werden vroeger puur uit noodzaak in de christenvervolging hier in Nederland gehouden.
  De zondag is Gods dag, ingesteld door Hem om de mens rust te gunnen.
  Het is voor ieder mens noodzakelijk om met God verzoend te worden van onze zonden.
  Hij heeft Zijn eniggeboren Zoon Jezus Christus naar de aarde gezonden voor zondaren.

 6. Beste anoniem… bij uitzondering plaats ik uw stukje. Al is uw naam inmiddels wel bekend dus zal ik u verder aanspreken met WT, goed?

  Ik vind het jammer dat u mij een kerk(dienst) wilt laten bezoeken. Hier gaat het dan ook mis in mijn ogen WT…. ik ken namelijk geen enkele ongelovige die een goed gelovige probeert over te halen om te stoppen met geloven. Het lijkt erop dat iedereen die niet gelooft meer respect op kan brengen voor een keuze die een ander maakt dan iemand die in God gelooft. Dat is erg jammer WT! Een mooi voorbeeld is de doorkomst van de Giro d’ Italia in Rhenen enkele jaren geleden. Lees hier wat er toen gebeurde: https://www.qvicom.nl/weblog/geloof-jij-het/

  Leven en laten leven WT!

 7. Wat een gespot over die achtenswaardige man!
  Zijn dat nou Nederlanders?

  Als u de handelingen van ds. Otto van der Tang – want dat is hij inmiddels – storend vind, waarom verteld u hem dat niet persoonlijk, i.p.v. dit onderwerp op een site te deponeren!

 8. Beste Gerco,

  Je leest stukken uit 2007. Zonder verder in detail te treden kan ik je zeggen dat Dhr. v/d Tang zich in zijn politieke loopbaan in de gemeente Rhenen destijds niet bepaald populair gemaakt heeft. Iedereen mag daar wat van vinden en iedereen mag daar als gevolg van de vrijheid van meningsuiting ook iets over schrijven.

  Maar geloof kan je niet dwingen en dus kan je als groep niemand opleggen om te leven zoals zij dat willen. Geloof mij, ik heb bijzonder veel respect voor iemand die gelooft. Of het nu protestant, gereformeerd, katholiek of de islam is….. ik vind het allemaal prima zolang het mijn leven maar niet beĆÆnvloed. Er zijn echter momenten geweest dat de SGP in het algemeen een te zware stempel op bepaalde evenementen als de Rijnweek en in een veel later stadium ook de koopzondag heeft proberen te drukken en dat vind ik niet correct. Iedereen zijn ding op zondag en als dat voor jou de zondagsrust betekent dan is dat zo…. geniet daar dan vooral van achter jouw eigen voordeur maar ga die mij niet opleggen want dan gaat er ergens iets niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.