TOG-Rijnweek in de “Tang”

Rhenen is weer een stichting rijker. Na “Houd Rhenen laag” en de “Stichting Uiterwaarden Rhenen” hebben we nu ook de “Stichting Rhenen Rustig en Groen”. Ā De stichting wordt vertegenwoordigd door Otto van de Tang, voormalig fractievoorzitter van de SGP (!), en heeft zijn bezwaren ge-uit in de richting van de TOG-Rijnweek. Zijn volgelingen zijn enerzijds principieel tegen de TOG-Rijnweek in het algemeen en anderzijds vooral tegen de geluidsoverlast die de TOG-Rijnweek met zich mee brengt. Ondanks meerdere malen aandringen zou de gemeente in de ogen van Van der Tang het overschrijden van de geluidsnorm eerder gedogen en de normen verhogen dan de regels te handhaven. Raadsman Alberts heeft inmiddels een verzoek bij de gemeente Rhenen ingediend om de regels te handhaven. Een dwangsom wordt daarbij niet uitgesloten. Als de gemeente niet binnen vier weken een reactie geeft overweegt de stichting de gang naar de rechtbank om zo het evenement tegen te houden.

Ik denk dat ik ook maar lid word van die stichting. Als binnenstadbewoner van Rhenen word ik 50 (!) keer per jaar iedere zondagochtend tot 2 keer toe vrolijk gewekt door een roepende Cuneratoren die op deze manier mij als bezoeker denkt te lokken. Dit is uitermate hinderlijk te noemen want op zondagochtend wens ik echt van mijn welverdiende rust te genieten en dan het liefst aan de binnenkant van mijn ogen. En nee, ik ben de tel niet kwijt. De resterende 2 weken zijn de zondagen die volgen na de zaterdagavonden van de Rijnweek. Geloof me, al moet ik dan in de Cuneratoren slapen, wakker worden doe ik er dan echt niet van šŸ˜‰

EĆ©n antwoord op “TOG-Rijnweek in de “Tang””

  1. Hi,

    je slaat de spijker op zijn kop. Ik wordt zelf hondsdol van de kerktoren die te vaak en te vals diverse deuntjes speelt. De laatste tijd rond half 7 zeven uur.

    Is er geen aktiecomitee te verzinnen ( overlast speelautomaat Cuneratoren)

    je hebt, gezien deze straat al zeker 21 deelnemers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.