Rand-debielen

NR3Z7967.jpg

Het is ongelooflijk. Oud & Nieuw zou een feest moeten zijn maar kennelijk zijn er mensen onder ons die daar een hele eigen visie op na houden. Het slopen van andermans eigendommen schijnt met Oud & Nieuw de gewoonste zaak van de wereld te zijn. Vroeger was je heel wat met een kanonslag, tegenwoordig zou menig zelfmoord-terrorist een moord doen voor de explosieven waar tijdens de jaarwisseling mee gegooid wordt.

Wat ik nou zo jammer vind is dat dit gespuis uit de goot de dans ontspringt en niet gepakt wordt voor de daden die ze verricht hebben. Ieder jaar weer zorgen ze voor duizenden euros schade waarvoor de gewone burger op kan draaien. Als er dan eentje in zijn kraag gegrepen wordt komt hij bij bureau Halt terecht want ze hebben vaak nog niet eens de leeftijd om gerechtelijk vervolgt te kunnen worden.

Ik herinner me nog de tijd dat ik zelf die leeftijd had. Ook toen was de binnenstad van Rhenen gevuld met “raddraaiers” al bleef de ongein dan vaak beperkt tot het gooien van vuurwerk naar elkaar. Als de sterke arm der wet dan zijn gezicht liet zien, had je het lef niet om nog een stukje vuurwerk uit je zak te halen, laat staan af te steken. Was je dan zo’n durfal en je gooide een strijker dan werd je opgepakt en kreeg je een gratis rondrit door de regio. Helaas enkele reis want daar waar de auto ging keren, werd jij uit de auto geknikkerd. En fikse wandeling naar huis was het enige dat je te wachten stond want mobieltjes had je in die tijd nog niet. De wandeling gaf je dan gelijk de gelegenheid om je zonden te overdenken. Het jaar erop bedacht je jezelf nog wel een keer. Nu is het een race tegen de klok wie het eerst nog een geheel in tact zijnde bushalte op zijn pad zal vinden. Ik zou zeggen; als je dan toch zo’n held bent, druk dan zelf met je hand het vuurwerk tegen de ruit. Ik betaal de ruit.

Eén antwoord op “Rand-debielen”

  1. Normvervaging van het niet uitvoeren van de nederlandse wetgeving komt hier duidelijk in beeld.
    Er zitten hier nog twee niet beschadigde panelen in . In de gemeente Renkum waren de meeste bushokjes gesloopt. Jammer !!
    Blij dat ik dit jaar wederom gemeentelijke belasting kan betalen om de schade weer te herstellen.
    Zo hoef ik niet het gehele jaar tegen vandalistisch geweld aan te kijken.

    Meer verdraagzaamheid in 2008 zou heeeeeeeeeel mooi en welkom zijn.

    Gr. Hampie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.