Bromsnor

Naar aanleiding van de brand van afgelopen zaterdagochtend is/was een ware politieke discussie in twitterrend Rhenen los gebarsten. Zelfs burgemeester Joost van Oostrum, normaliter niet zo re-actie-f  op twitter, liet van zich horen. De reacties liepen uiteen van bronbestrijding (in de wieg) tot strafmaat, video toezicht en gevolg-bestrijding. Dat laatste is misschien een vage maar de oorzaak ligt mijns inziens  in de mate van verantwoording die door de ouders wordt bijgebracht. Deze “achterstand” in verantwoording is vaak de oorzaak van vandalisme en misdragingen. Laten we wel zijn, een brand van dit formaat, ontstaan rond 04.00 uur, is geen kwajongensstreek want kwajongens liggen dan in mijn beleving allang op bed. Er is dus iemand van ±18 jaar of ouder die het in zijn botte hoofd haalt om een dergelijke actie uit te voeren. Ik heb er zo mijn eigen ideeën over en ga daar ook zeker wat mee doen.

De burgemeester van Rhenen roept zijn medeburgers op een oogje in het zeil te houden en melding te maken van onzuivere situaties. Maar wat gebeurt er als iemand opgepakt wordt? De milde straffen hier in Nederland maken geen indruk meer en werken de normvervaging in de hand. Het politieapparaat dat als wakend oog op zou moeten treden is te druk met geneuzel zoals laseren, flitsen en op andere manieren burgers plagen. Ik zie mogelijkheden in een wijkagent die weer al wandelend door de straten komt. Een bromsnorfiguur met stok, pet, fluit en sigaar. Geen gedonder en geen grote mond want dan krijg je het met Bromsnor aan de stok… of mét de stok van Bromsnor.

2 antwoorden op “Bromsnor”

  1. Een bromsnor die de mensen bij naam kent, dat scheelt ook. Ben wel heel blij met de betrokkenheid van onze burgemeester. Hij stond er toch maar midden in de nacht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.