Leuk die sneeuw!

Eindelijk, de langverwachte witte deken omhelst het Nederlandse landschap. De winterse gezelligheid draait op volle toeren en de koek & zopie draait een top-omzet. Kinderen genieten van de sneeuwpret, sneeuwballen gevechten, sleetje rijden en sneeuwpoppen maken, het is winter!

Maar dit alles heeft ook een keerzijde. De Nederlandse economie wordt weer een gevoelige klap toe bedeeld, lange files beheersen het straatbeeld. Wie op advies van 3Vo met de bus of trein naar het werk gegaan is komt bekrompen uit thuis. Door “logistieke problemen” ligt het Utrecht centraal station op zijn gat en overal in Nederland worden treinen uit de dienst gehaald. Als ik uit mijn raam kijk zie ik dat de parkeerplaats van het centraal station in Rhenen angstvallig vol blijft terwijl een lange sliert auto’s zich een weg baant over de inmiddels vol besneeuwde wegen. De Nederlandse spoorwegen laten het wederom af weten. Wat ik niet begrijp is waarom de treinen zoveel problemen met sneeuw hebben. Het meest moeilijke bochtenwerk zou voor de aan rails gebonden voertuigen toch absoluut geen probleem moeten zijn? Een stevig uitgevoerd schrapertje net voor de voorwielen en schoon zijn de rails.

Van mij hoeft het allemaal niet. Ik krijg het al koud als ik naar buiten kijk. Van mij mag het warm water regenen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.