Ruitenwissers

zwolle.jpg

Als we tegenwoordig naar onze (aanstaande) auto kijken dan kan deze vol staan met de afkortingen van en afgeladen zijn met de luxe waarvan we in onze vierwieler kunnen genieten. ABS, ESP, SIPS, CD, DVD,  Airconditioning, Cruisecontrol, Navigatiesysteem, Airbag (luxe? hoop het nooit nodig te hebben), Tiptronic gearshifting, inparkeerhulp en zo kan ik nog wel even doorgaan. We zouden bijna aan de hoognodige zaken voorbij gaan zoals een stuur, 4 wielen, lichten, en ruitenwissers. Die laatste heb je niet vaak nodig maar ruitenwissers zijn best handig als het regent. Zondagavond was ik voor een dineetje in Zwolle en op de terugweg was het na een regenbui nog een beetje nat op de weg. Af en toe even de ruitenwisser aan en we hadden weer een heldere blik. Op de A28 kreeg ik het ineens heel erg benauwd. Het is namelijk een regelrechte ramp als je met 120+km/uur verrast wordt door een stel ruitenwissers die wel heen gaan maar weigeren om weer terug te gaan. Een hachelijke situatie als je bedenkt dat je nog zeker 95 kilometer voor de boeg hebt. Bij de eerstvolgende gelegenheid maar even gestopt om te kijken wat er loos was. Er is iets afgebroken waardoor ze het dus mooi niet meer doen. Gelukkig onderweg geen regen meer gehad en met gepaste snelheid mijn weg vervolgt en er voor gezorgd dat ik nog maar weinig auto’s voor of langs me op kreeg. We zijn weer veilig thuis gekomen en morgen de garage maar eens even bellen of zij er voor kunnen zorgen dat mijn ruitenwissers weer het heen en weer kunnen krijgen.

En Zwolle? De toeristische route naar het restaurant genomen en heel lekker gegeten bij De Vier Jaargetijden.  Maar 1 avondje was wel wat kort om alles te zien en te beleven.

Update 16.30: Er is dus een aandrijfstang afgebroken. Halve auto moeten slopen en ik rij nu zonder ruienwissers rond. Iemand zei eens tegen mij: “je moet altijd het positieve ervan inzien”. Wat hebben we dus geleerd vandaag? Parkeerbonnen blijven niet zitten op mijn auto 😉

Update 23-05 16.30: I can see clearly now the rain is gone 😉 (voor zo lang het duurt want stangetje nummer 2 staat ook op springen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.