Vrouwenlogica

Mijn Toon (van Eneco) is een beetje van het padje. Al 2 nachten achter elkaar wordt er precies om 00:07 uur een brandalarm gegenereerd in de garage. Eigenlijk heeft Toon mij nog nooit in de steek gelaten en nooit iets fout gedaan, tot afgelopen zaterdag. Omstreeks 00:07 uur ontving ik een sms met de melding dat de rookmelder in de garage rook had gedetecteerd en dat actie gewenst was. Er bleek echter niets aan de hand te zijn maar je schrikt wel even….

Ik had al een paar opties bedacht om te voorkomen dat ik om de haverklap sneller dan het geluid naar huis moet racen. Zo was de optie “dubbel uitvoeren van de rookmelders in dezelfde ruimte” een hele goede optie en ook het hangen van videocamera’s kwam in aanmerking.

Tot mijn grote verbazing was het zondagnacht weer raak. Ook weer om 00:07 uur. Nou heb ik al niks met toeval maar dit kon niet anders dan geen toeval zijn. Klik en door…. met werken in dit geval.

Na een kort slaapje na de nachtdienst telefonisch contact gezocht met de servicedesk van Toon. Mevrouw nummer 1 zag al vrij snel in dat het niet een administratief foutje was en verbond me door met mevrouw nummer 2. Deze had merkbaar meer verstand van brandmelders want er volgde een stortvloed aan vragen. “Is de batterij vol? Kunt u de melder even schoon blazen? Wilt u de gevoeligheid even verlagen? Wilt u Toon even opnieuw opstarten?”, Ja maar…. “Kunt u de melder even testen? Op het knopje drukken meneer….”, Ja maar…. “Niet te lang drukken meneer…. ja… nu heeft u hem ontkoppeld. Kunt u de melder even opnieuw koppelen? Ja meneer, dan moet u hem even ophalen….”, Ja maar…. De mevrouw van Toon beschikte waarschijnlijk niet over geduld want mijn “Ja maar….” werd niet opgemerkt.

Normaal gesproken had ik de mevrouw na de eerste “Ja maar…” al met enige dwang onderbroken want op dat moment had ik al door dat het een routekaart met standaard vragen betrof. De mevrouw in kwestie beschikte over een grote dosis vrouwenlogica want als je in mijn verhaal de gelijkenissen niet ziet… dan zie je ook niet dat het niet aan de melder ligt.

Toch ging ze vol goede moed door met het “spelletje”. Zelfs toen ik zei dat beide meldingen een hoog James Bond gehalte hadden was mevrouw er nog steeds van overtuigd dat er rook geweest moet zijn, stof in de melder zit, de batterij leeg is en een eigenwijze vent…. oh wacht… šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.