Ga vasten!

Ik snap die Aboutaleb wel hoor! Niets is fijner dan tijdens de ramadan gezamenlijk te eten na zonsondergang! Ik zie het ieder jaar weer gebeuren met de ramadan. Hele familiaire volksverhuizingen met bordjes, pannetjes en tasjes met heerlijk eten. Daar zouden wij nog iets van kunnen leren als niet-moslims. De hele dag niets eten en drinken, dat is toch best pittig hoor!

Maar hoe doen we dat in de 1,5-meter realiteit? De realiteit die niet meer dan 1 volwassene op bezoek veroorloofd? En met de avondklok? Omdat de avondklok de eet-traditie tijdens de ramadan gaat dwarsbomen gaan we deze verleggen naar 22:00 uur…. euh? Sorry?

Ik stel het volgende voor Den Haag! Iedere Nederlander is in staat om te vasten. Het vele bidden valt voor ongelovigen misschien wel een beetje tegen maar niet eten en drinken zolang de zon schijnt, dat lukt mij in ieder geval wel. Maar ik ga dan graag eten daar waar het eten het lekkerst is, net als een moslim dat doet bij de buren, familie en/of kennissen……. Dat is maandag bij De Koning van Denemarken, dinsdag bij Eastern Plaza in Elst, woensdag bij mijn grote vriend Antony van Goya Oriental in Veenendaal, donderdag bij Cafetaria Joppie, vrijdag bij restaurant Darthuizen in Leersum en op zaterdag begin ik weer van voor af aan…

Nou voordat er een aantal mensen helemaal in de stress vliegen en mijn stukje respectloos vinden, het volgende: ik respecteer ieders geloof, heb absoluut niets tegen moslims, joden, protestanten en wie van welk geloof dan ook. Maar ik vind wel dat men met 1 maat moet meten in Nederland. Dat geldt overigens ook voor kerkbezoek in Nederland. Daar waar je bij de Hema maar met 2 personen op afspraak naar binnen mag, vind ik dat je dan ook maar met 2 personen de kerk in mag…. op afspraak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.