Het leuke van Facebook, of……

Facebook, bijna niet meer weg te denken in de samenleving, de noodgedwongen erfenis van ons allerliefste Hyves. Maar is Facebook wel zo leuk? Dat vraag ik me steeds meer af.

Spelletjes
Ik moet zeggen dat het stukken minder is maar er is een tijd geweest waarin je vrijwel dagelijks uitnodigingen kreeg om spelletjes te spelen. Jelly Splasch, Candy Crush en ga zo maar door. Als jij de uitnodiging accepteerde kreeg de aanbieder een kladje levens of andere credits bij.
Meestal plaatste ik dit plaatje met de betreffende persoon in een tag, de speluitnodigingen hielden snel op….

Herinneringen
Er gaat nog wel eens wat mis met Facebook dat het bijna irritant wordt. Neem nou onze herinneringen. Oh zo leuk om te zien wat je 3 jaar geleden op dezelfde dag deed, dat meen ik serieus. Maar het delen van zo’n herinnering is niet altijd even leuk. We lezen namelijk ook niet goed en er zijn nog steeds “vrienden” die dan op jouw herinnering reageren als ware het dezelfde dag.

Verjaardagen
Ik kijk er ieder jaar weer naar uit ook al wordt het getal er niet meer minder van, m’n verjaardag. Wat dat betreft vind ik Facebook dan weer superleuk. Zoveel felicitaties krijg je normaal gesproken niet. Er zit echter een keerzijde aan verjaardagen op Facebook. Ook zij die niet meer onder ons zijn komen nog steeds in dit lijstje voor.  Het wordt bijna gênant als je dan ook nog ziet dat mensen de persoon gaan feliciteren.

Leuken
We vinden alles leuk, en terecht want wij zijn leuk! We leuken zo de hele dag. Natuurlijk vinden we bedrijven ook leuk en dus leuken we massaal de Trekvat de Kruitpleiser en ga zo maar door…. Ook hier zie je echter met enige regelmaat dat een overledene dingen leuk vindt… ik wou dat het waar was, dat zou het allerleukste zijn…. voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.