Schaap in wolfskleren

Oh oh oh, nou is er toch een wolf dood gereden langs de N224 tussen Ede en Arnhem, de wereld is te klein. Ik zeg dan: “niet zo heel slim van die wolf of in dit geval wolvin”. Maar goed, het dondert en het bliksemt al enige tijd in het Fabeltjeskrant-bos. Loslopende honden zouden het aanwezige wild opdrijven en de weg op jagen. Het wild wordt zo de dood in gedreven volgens de kenners en de boswachters. Ook zouden honden het wild aanvallen en doodbijten. Voelt u al waar de schoen wringt? We ontvangen de wolf met open armen maar zijn tamme familie (de hond) moet aan de lijn…. Alsof de wolf witte bonen in tomatensaus, piepers en een verse worst van de buurtsuper eet? Hondenbezitters die hun hond toch los laten lopen kunnen op een fikse boete rekenen.

Opgejaagd wild
Wat ik dan absoluut niet kan begrijpen is dat iemand ergens een keer toestemming heeft gegeven om 6,4km(!) mountainbike route aan te mogen leggen door zo ongeveer het hele bos tussen Rhenen en Veenendaal. Wel eens op een zondagochtend door het bos gewandeld? Je hoort ze al van ver aankomen. Groepjes van 4, 6 of 8 in net iets te strakke broekjes uitgedoste midlifers op net iets te dure fietsen waarvan de voorste fietser, de achterste fietser probeert uit te leggen waarom zijn vrouw toch elke keer weer blij is als het zondagochtend is. Het zijn net een nieuw genetisch gemanipuleerd neanderthaler-ras zoals ze het hele bos bij elkaar proberen te bulken. Nee, dat komt de rust van de dieren in het grote Fabeltjeskrant-bos echt ten goede….

Shit
Loop je dan toch met de hond aan de lijn en raap je de poep niet op dan krijg je daar weer een boete voor. Nou vind ik dit nog niet zo slecht. Vooral in het donker loop je nog wel eens het risico om een misstap te maken al is dat risico met de huidige avondklok ook maar klein. Ik vraag me dan weer af wie het Utrechts Landschap aanspreekt over wat de Galloways achter laten op het pad onder langs de Grebbeberg, daar wordt een St. Bernard nog jaloers op kan ik je zeggen. Bovendien zijn de Galloways ook al buiten hun afgezette territorium aangetroffen en aanlijnen, ho maar…. de boswachters van het Utrechts Landschap maken zich zo druk niet over de Galloways.

Zwijnen
Wilde zwijnen hadden we ook enige tijd geleden. Die deden zich tegoed aan het strooizout dat wij op de weg gooien in de winter. Met hun snuffelneus ploegden zij de hele berm om langs de Nieuwe Veenendaalseweg. Maar omdat de zwijnen niet in het favoriete plaatje van het Utrechts Landschap thuis hoorde werden ze afgeschoten [lees hier].

De enige zwijnen die nu nog op de Utrechtse Heuvelrug voorkomen…. dat zijn wij zelf. Tijdens mijn wandelingen tref ik veel dingen aan die absoluut niet in het bos thuis horen. Het zijn echte zwijnen…. gewoon alles van je af gooien…. Dit spant echt de kroon. Je moet de echt doodschamen als je dit zo doet. Om over mondkapjes nog maar te zwijgen….

Eén antwoord op “Schaap in wolfskleren”

  1. Treurig, we zijn het als mensheid niet waard om te overleven, wij maken zelf alles kapot. Hondenlosloopgebied wordt door dierenarts afgeraden, “we zien veel honden met diarhee, allemaal daar geweest”. Dus, een jonge stuiter hond aan de lijn houden en “geniet van de mooie natuur”. Als we niet willen luisteren naar de boodschap die we nu keihard krijgen, ‘het kan zo niet langet’, dan gaan we het wel merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.