Stiekem fotograferen

Enkele jaren heb ik als fotograaf mogen ruiken aan het exclusieve wereldje van de autosport. In de beginjaren kon het allemaal niet op en in de team-hospitalitys was het goed vertoeven. De coureurs die ik volgde zorgden wel dat ik niets tekort kwam in een race-weekend.

In 2007 en 2008 werden de vroegere Marlboro Masters op het circuit van Zolder in België verreden. Samen met mijn al jarenlange partner in crime, Marc Koot, was het ook dit keer onze taak om wat locale matadoren vast te leggen voor betalende media. Het weer was meer dan uitstekend en de hoge temperaturen konden we trotseren met drankjes van 1 van de teams.

Op het circuit werd reclame gemaakt voor de Champ Cars. Een Amerikaanse race-klasse die ook in Europa een aantal rondes in het kampioenschap zou rijden. De schaars geklede dames werd in onze hospitality wat te drinken aangeboden en dat gaf ons fotografen mooi de gelegenheid om er wat plaatjes van te maken. Niets vermoedend poseerde de beide dames gewillig voor onze camera. Het is echter maar goed dat men nooit is komen kijken wat het resultaat was. De bovenstaande foto was namelijk het enige dat ik zag door de zoeker van de camera waar op dat moment een 500mm lens voor zat.  Tegenwoordig moet je hier voorzichtig mee zijn want laten we wel zijn…. groot of klein, nep of echt, man of vrouw…..de teleurstelling is extra groot als het uiteindelijk niet is wat jij denkt.

De Masters van 2007 werden overigens gewonnen door Nico Hülkenberg die heden ten dagen nog steeds actief is in de formule 1.

Zolder (B), 05 augustus 2007. Master op Zolder. Fotograaf: Peter Kuhl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.