Vuurwerkslachtoffer

Een knal…. een gil….. drama alom…. wederom een slachtoffer van zwaar illegaal vuurwerk. De trieste aanblik van de grote schade die het stuk vuurwerk heeft aangericht schijnt weinig indruk te maken. Een tipje voor de veroorzaker van het leed op bovenstaande foto: “als je dan zo’n held bent, hou dan de volgende keer met je hand het vuurwerk tegen het verkeersbord”.

Oud & Nieuw, het is één van de weinige momenten waarop ik echt gebruik maak van mijn Politie Perskaart (kaart, hesje en rellenkaart) want ook dit keer was er weer een inzet van de Mobiele Eenheid nodig om de orde in Achterberg te herstellen. Slechts 1 ‘Cobra 6’ richting de brandweer was genoeg om de “festiviteiten” vroegtijdig te beëindigen. Ik weet niet hoe het feest er leuker van wordt maar kennelijk hoort daar het verbranden van al je grof huishoudelijk afval bij en is het de uitgelezen manier om van je oude autobanden af te komen in plaats van te betalen als je ze af moet voeren.

De 19 jarige Rhenenaar die de bermbom naar de brandweer gooide zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden en zal dan hoogstwaarschijnlijk een weekje of wat bij de plantsoenendienst mogen melden voor zijn taakstraf. Drie jaar solitaire opsluiting is in mijn ogen een meer passende straf. Schoffelen maakt geen indruk op dit soort mensen.

Ik ben absoluut een liefhebber van vuurwerk en ik vind het afschaffen ervan geen goed idee. Oke, er is overlast maar op 365 dagen vind ik dit acceptabel. Ik heb het dan wel over het ‘normaal afsteken van vuurwerk’. Alle randzaken zoals schade aan andermans eigendom hebben in mijn over niets te maken met een feestje en als dat de reden is waarom we geen vuurwerk meer af mogen steken dan begin ik toch echt te twijfelen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.