1 april, olifant in je bil.

Het moest er natuurlijk een keer van komen, ik ben met 2 benen in een 1 april grap gestonken. Alhoewel, 1 april grappen zijn meestal op 1 april en niet op 31 maart. Zo had men bij Ouwehands Dierenpark weer eens iets nieuws; olifanten die explosieven zoeken.

In het dierenpark zouden trainers opgeleid worden om olifanten te trainen in het vinden van explosieven. Zij zouden dan op hun beurt de olifanten in Afrikaanse landen trainen in het vinden van explosieven zoals mijnen en springstoffen. Op zich een goed verhaal want er zijn natuurlijk landen waar het nog steeds niet veilig is langs de weg. Onder toezicht van een select groepje media, waaronder SBS6, Clovis Flos (Telegraaf), Marc Koot (De Pers) en ik zei de gek (RBC en Rijnpost), werd een showtje opgevoerd waarbij de olifant met zijn slurf in de lucht op zoek gaat naar munitie-hulzen. Met een stalen gezicht staat een verzorger te vertellen dat de olifant eerst aan de hulzen moet ruiken om deze vervolgens “in het veld” op te sporen. Om hem een beetje op weg te helpen werd er bij de hulzen ook een stukje appel geplaatst. Hier werd het voor ons wat bedenkelijk maar ik kan me zo voorstellen dat het een manier van leren is.

Iedereen van Ouwehands heeft echter een mooi spelletje gespeeld want het verhaaltje is dus niet waar. Ouwehands heeft er weer mooi een beetje media-publiciteit bij en wij stonden voor joker. Hoe wij voor joker stonden was te zien op TV. Het filmpje is er helaas niet meer.

PK_3103_1342.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.